MEKO-league 2007

zaalvoetbal
  speeldag 2: Black Stars - Footloose

Vandaag stond de wedstrijd Black Stars – Footloose op het programma. De 2de wedstrijd van de 2de speeldag werd afgewerkt in de sporthal van Terhagen (De Klamp). Doordat het uitspelende team slechts 2 minuten voor de aftrap aankwam startte de match een paar minuutjes later.

Beide teams waren met 7 man. Bij Black Stars begon Corremans Maarten in het doel; Deknock Bart, Andries Thomas, Naegels Jarryd en Peeters Yannick waren de overige basisspelers bij de thuisploeg. Dorny Kevin en Sohier Jurgen waren de bankzitters.

De eerste minuutjes waren er een paar van aftasten. Beide ploegen wilden de sterkte van hun tegenstander niet onderschatten en dierven nauwelijks aan te vallen. Bij de eerste echte kans was het meteen raak, het was Yannick die de ban brak voor de thuisploeg. Maar nauwelijks was er afgetrapt of de stand was al weer gelijk. Maar Black Stars had ondertussen door dat het over de beste papieren beschikte. In de laatste 15 minuten van de eerste helft kreeg Footloose er nog maar liefst 6 om de oren. Hierbij waren er enkele zeer mooie uitgespeelde of individuele acties. 7-1 was de nog niet eens overdreven ruststand.

Na de rust probeerde de thuisploeg de lijn van de eerste helft door te trekken. Het was echter Footloose dat kon tegen scoren. Aan de overkant ontbrak de nodige kalmte om de stand nog verder uit te bouwen. Er werden onbegrijpelijk kansen gemist, was de kalmte er wel dan stond de paal of de keeper in de weg. Black Stars kreeg het fysiek ook steeds moeilijk en moeilijker. Na enige tijd werd de 8-2 dan toch binnen getrapt door de medetopscorer van deze league: ‘Bartje’. Even later zorgde Kevin voor de 9-2. Toch kon Footloose weer tegenscoren. Black Stars begon zowaar ineens weer helemaal te swingen en via een prachtig hakje en een sublieme doorsteekpass hoefde ‘Bartje’ zijn 6de van de avond maar binnen te leggen. Een formidabele actie was dit waar de thuissupporters naar eigen zeggen ten zeerste van konden genieten. Thomas pikte zijn verdiende goal nog mee en de laatste goal werd gescoord door de bezoekers. 11-4 was de einduitslag die, mits wat koelbloedigheid, veel hoger had kunnen en misschien zelfs moeten oplopen. En in De Klamp was’t carnaval…