MEKO-league 2007

zaalvoetbal
  speeldag 2: AC Malin - Edegem united

Vandaag stond de 1e van 2 wedstrijden van de 2e speeldag gepland, Edegem United kwam naar AC Malin. Geen makkelijke opdracht voor Malin, ware het niet dat Edegem slechts met 4 spelers ter plaatse raakte, net voldoende om te spelen. Maar dit zou fysiek wel heel zwaar worden.

Ac Malin was met 7, in de basis startte:

doel: Van Acoleyen Rik
veld: Van Loon Hannes, De Backer Tim, Peeters Arno en De Buysere Cedric
bank: Koshari Yonas en De Vleeschouwer Joris

In het wedstrijdbegin tastte vooral edegem af wat zij op aanvallend vlak zouden kunnen brengen met 3 man. Op 2 afstandschoten na, konden zij echter niet dreigen. Na 5 minuten stond het nog steeds 0-0, waar Malin enkele snelle tegenprikken op de keeper besloot, of er onbegrijpelijk naast tikten. Dan kwamen de eerste wissels, Yonas en Joris erop voor Hannes en Tim. Het spelbeeld begon lichtjes te kantelen, edegem had al wat energie verspeeld, en Malin had er net 2 frisse krachten bijgezet. Vanop de linkerflank kwam dan plots die lage strakke voorzet, die simpel werd binnengetikt door Cedric. 2 missers later, hard over van kort bij, en via de keeper over de goal, kon Arno er dan nog 1 binnenprikken. 10 minuten ver, en tijd om nog eens 2 wissels door te voeren, de 2 doepluntenmakers naar de kant. Net na de 2-0 komt edegem nog 1 keer opzetten, balletje breed leggen, en tegen de paal buiten, de keeper iets te gerust in dat schot. In de andere 15 minuten van deze helft begon het pompen al voor edegem, geregeld kwam er een goaltje bij. En de kansen op een tegenprik werden net niet zuiver genoeg uitgespeeld. 2 schotjes nog op doel en een klein misverstand tussen Arno en Rik, dat al opgelost werd nog voor het gevaarlijk werd, waren de enige wapenfeiten van Edegem nog voor rust.
10-0 de rust in.

Edegem begon beter aan de 2e helft, veel man achter de bal, en het werd weer wat zoeken naar die 1e goal. Weer kwam ze er via Cedric, en direct erna een hard schot van Tim in de korte hoek. Hannes kon dan eindelijk toch de bal nog in doel prikken, maar had de keeper nodig om de bal in doel te tikken.
Ondertussen was het duidelijk dat edegem de tactiek nog eens had doorgenomen, na een mislukte aanval probeerden ze steeds diep aangespeeld te worden op een flank, in de rug van onze meegeschoven spelers. Dit resulteerde dan in ofwel een afstandschot, ofwel werd de bal even bijgehouden om 2 verdedigers aan de praat te houden, en dan de bal opzij te leggen. Maar met de afstandschoten had de keeper weinig last, en als de bal werd bijgehouden, kon onze gehele verdediging terug aansluiten.
onze 14e en 15e goal waren echte pareltjes. vanop onze eigen helft werd een voorzet net voor doel gegeven, die dan eerst door Cedric knap in doel werd gedivieerd. Arno deed dit 2 minuten later dan ook maar na, de bal kwam nu iets hoger, maar in plaats van te koppen, sprong hij op en tike de bal magistraal boven een kansloze keeper. 15-0.
De 16e was dan de enige goal van de avond voor Yonas.
Edegem prikte nog 2 keer, maar Rik stond klaar met 2 reddingen met de voet. Het werd 17-0, en toen nam de keeper van edegem een bal met de hand buiten zijn gebied.
Rik mocht opdraven voor de vrijschop, en in tegenstelling tot de verwachtingen, werd die zuiver via de paal in het hoekje getrapt.
Ging dit een foutloze wedstrijd worden voor Rik? Dan was er Arno nog om te voorkomen dat hij zou gaan zweven, en zonder tegendoelpunten de wedstrijd zou afsluiten. Hij wou als laatste man dribbelen, en geeft de tegenstander de kans om alleen voor doel te komen, dit met een goal tot gevolg natuurlijk. Nog 1 doelpuntje viel er, en het werd 19-1.
10 goals ik beide helften, alleen werden ze in de 2e helft net iets meer verdeeld.

Toch proficiat aan edegemd om met 4 te durven spelen, en geen forfait te geven.

MEKO-LEAGUE 2007 This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?