MEKO-league 2007

zaalvoetbal
  speeldag 3: Edegem united - Black Stars

Na het eerste verslag door Van Acoleyen Rik volgt er nog een verslag door Jarryd Naegels.

Edegem United speelde thuis tegen Black Stars, beide ploegen startten met een gesloten instelling en lieten weinig ruimte voor de tegenstander.
Na 5 minuten aftasten, en 1 gemiste kans voor beide ploegen, was er daar dan toch de 0-1 op een verrassend schot van Black stars. dit was echter niet het sein om de tactiek te wijzigen, Black stars bleef spelen vanuit een gesloten organisatie, terwijl edegem vooral via de persoonlijke acties de gaten probeerden te vinden. Tot meer dan enkele halve kansen leidde dit niet, maar toch werd het 1-1, en even later zelfs op een zwak schot, maar na mistasten van de keeper 2-1.

Dit was dan ook de ruststand, en meer was er niet te zeggen over de eerste helft.

De tweede helft was echter nog maar net op gang, of een snel genomen intrap werd in de verste hoek binnengetikt, 3-1, en weer ging de keeper niet vrijuit. Is het daarom dat edegem plots veel lakser begon te spelen? Maar plots was er geen sprake meer van verdedigen, of organisatie. De 3-1 bleef nog 2 minuten staan, ook de 3-2 hield het nog even uit.
Maar toen het 3-3 werd, volgde al snel de 3-4 en 3-5. Bij edegem keek iedereen wat naar iedereen, en zo kon black stars rustig verder uitlopen naar 3-7.

Match gespeeld dachten ze bij Black Stars, maar ze hadden beter uit de fouten van edegem geleerd, want ook al was het vertrouwen zoek bij edegem, toen de 4-7 dan toch kwam, volgden al snel de 5-7 en 6-7.
De alarmbel ging net op tijd bij Black Stars, en de deuren gingen weer dicht vanachter, maar de spanning steeg wel, met het naderende slot en een score waar ze bij Black stars niet aan dachten toen het 3-7 werd. Op een van de aanvalsbewegingen van Black stars werd de bal opnieuw ingetrapt, en toen gebeurde het bij een terugspeelbal op de keeper. Was het de stress, of een inschatingsfout? Maar de 3e fout van de keeper was er, de bal rolde door onder de voet, en nu weet iedereen weer waarom je een keeper naast zijn goal moet aanspelen. 7-7 op zo'n manier en moment is niet om rustig bij te blijven, maar Black stars had wel het voordeel dat ze nog konden wisselen. Breekijzer Bart erop, en 3 man vanachter. In de laatste minuten kraakte Black stars dan toch fysiek, en mankeerden ze zelf frisheid voor doel, 7-8 en 7-9 en tevens de uitslag.

Een veel betere 2e helft, heel wat aangenamer om volgen, en met een gek scoreverloop. Hopelijk was het plezant.

Verslag door Van Acoleyen Rik.

hieronder het verslag door Jarryd:

Vandaag moest Edegem United het thuis opnemen tegen Black Stars. Voor het thuisspelende team werd het de 1ste wedstrijd waarin ze met genoeg spelers waren. Het was tevens de eerste kans om punten te halen. Black Stars van zijn kant moest dan weer winnen om de leider niet te ver te laten uitlopen.

Bij de thuisploeg begon Dean in de goal wegens afzegging van hun keeper. De overige 4 basisspelers waren Ilia, Ahmed, Kadir en Veli. Doordat ze net met 5 man waren was de bank van de thuisploeg leeg. Bij het bezoekende team startte ‘de Corre’ in de goal, Thomas, Jarryd, Yannick en Bartje waren de andere starters. Jurgen en Kevin begonnen op de bank.

De wedstrijd was nauwelijks bezig of de bezoekers verpesten al 2 open doelkansen. Na 5 minuten gebeurde dit niet meer en werd de 0-1 gescoord. De thuisploeg was niet van slag en ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. Een minuut na de 0-1 had het al 1-1 moeten staan, maar de doorgebroken thuisspeler werd gestuit door de doelman. Black Stars kreeg het moeilijker en moeilijker in de loop van de eerste helft. Maar door hun sterke organisatie kon de thuisploeg slechts enkele keren van op afstand op het doel schieten. Edegem bleek technisch veel sterker dan de bezoekers maar op verdedigend vlak liet de thuisploeg zich te vaak op fouten betrappen. De bezoekers konden hier echter niet van profiteren. Met de rust in zicht viel de 1-1, en nauwelijks 2 minuten later kon Ahmed zelfs de 2-1 voor de thuisploeg op het bord zetten. De bezoekers misten nog een reuzekans voor de rust waardoor het 2-1 stond bij de pauze.

Black Stars overlegde tijdens de rust over hun manier van spelen en dit was zichtbaar in de 2de speelperiode. Het uitspelende team ging veel hoger spelen en zette veel rapper druk. Ondanks dat Ilia direct na de rust de 3-1 scoorde was het steevast Black Stars dat de thuisploeg in moeilijkheden bracht. Het hoge stoorwerk bracht Edegem in problemen, vooral op fysiek vlak, en wierp na 10 minuten spelen zijn vruchten af. Het werden 6 dolle minuten: eerst scoorde Bartje de 2-2 en de 2-3 waarna hij Kevin de 3-4 op een presenteerblaadje aanbood. Jarryd en nog eens Bart zorgden dat de stand na deze 6 dolle minuten plots op 3-7 stond. Doordat Black Stars met 2 man meer was en het bij Edegem plots toch wel bijzonder slecht liep dacht iedereen dat het een hele zware afstraffing zou worden. Maar niets was minder waar, doordat Black Stars plots niet meer kon afwerken en bovendien hun organisatie ook nog eens wegviel kwam de thuisploeg terug tot 7-7. De gelijkmaker was echter een flater van formaat van de bezoekende goalie. Niemand had dit verwacht en met nog 5 minuten te spelen moest Black Stars alles op alles zetten. Bartje kwam op het veld en plots kwam er weer lijn in het spel. Edegem zat fysiek volledig kapot en moest terug. Kansen werden gemist. Toen Edegem er dan toch nog eens probeerde uit te komen, werd de bal ontfutseld en kon Black Stars er in de allerlaatste minuut op de counter toch nog 7-8 van maken. In de 51ste minuut werd zelfs de 7-9 nog binnengelegd door Kevin. Black Stars kreeg nog een verdiende penalty niet en speelde de match nadien uit. Al bij al een verdiende overwinning voor de bezoekers op basis van de kansen in deze knotsgekke wedstrijd, ook al had de score helemaal anders kunnen uitdraaien. Edegem blijft achter met een 0 op 9 en Black Stars zal op de volgende speeldag in de topper tegen AC Malin heel wat beter moeten presteren…

Toegevoegd door Black Stars:

onze opstelling: Corre in de goal, Thomas, Yannick, Jarryd en Bartje. Kevin en Jurgen op bank begonnen.