MEKO-league 2007

zaalvoetbal
  Speeldag 5: Edegem United - Ac Malin

Op deze voorlaatste speeldag kon het kampioenschap beslist worden in het voordeel van Ac Malin. Dan moesten zij wel minstens 1 punt pakken op het veld van Edegem United.

Zorgde dit voor stress of niet? feit is wel dat het een van de zwakste wedstrijden van AC was in deze reeks, er was weinig tempo en er werd geen tempo gemaakt. Edegem bracht trok zich massaal teug, en van die kant werd dan ook geen tempo verwacht. Het bleef lange tijd 0-0 zonder enige noemenswaardige kansen. Vele afstandsschoten van AC, maar nooit echt gevaarlijk. Ook Edegem probeerde 2 keer met een schot voorlangs. Toen werd het dan toch ineens 0-1, maar niet omdat Edegem werd uitgespeeld, gewoon door dom balverlies van de laatste man, en een aanstormende Cedric knalde de bal van dichtbij tegen de touwen. Even later werd er een beetje tempo gelegd, met een dubbele 1-2 tussen Tim en Hannes, en een mooie pass in 1 tijd naar Yonas die maar binnen te tikken had, 0-2. 1 maal wat tempo, en een mooie goal tot gevolg. Jammer genoeg was het slechts een uitschieter, want het spelpeil zake weer. Iemand van Edegem kon kort voor de goal aanleggen, en via het been van Yonas, en een reflex van de keeper hobbelde bal nog net naast. De corner die erop volgde werd gewoon opgeraapt, de counter gelanceerd, maar met 2 man voor de keeper werd het geen 0-3.

Op slag van rust werd het 1-2, letterlijk en figuurlijk kwam de goal uit de lucht gevallen. Een onverwachte bal over de verdediging, en in 1 tijd voorbij de kansloze keeper. 1 minuut later net hetzelfde, een lange bal over de verdediging en in 1 tijd voorbij een aan de grond genagelde keeper, 2-2 net voor rust. Ac Malin nog steeds kampioen, maar vlot ging het niet.

In de tweede helft kwam Bart Rik aflossen in de goal, en die kon zich ook onmiddelijk 2 maal bewijzen, het bleef 2-2, nu ook weer voor lange tijd. De kansen kwamer er echter meer en meer voor Ac, omdat de tegenstander moe werd, maar het waren niet de open kansen die gescoord werden, maar enkele schoten uit de 2e lijn die in de verste hoek binnengingen, 2-3 en 2-4. Even later echter weer een bal over de verdediging, onderweg nog aangeraakt door Hannes, en dan over onze keeper binnengekopt. 3-4 en nog 5 minuten te gaan. Edegem kwam dan toch meer naar voor, veranderde van een 3-1 naar 2-2 opstelling, en er kwam veel mer ruimte, maar de thuiskeeper stond pal bij de vele 1 tegen 1 situaties,en ook onze keeper hield hen nog eens van de gelijkmaker, het was weer een schot uit de 2e lijn dat voor de 3-5 zorgde 2 minuten voor affluiten. Match gespeeld, maar de kers op de taart werd weer afgeblokt door de thuiskeeper.

een zwakke match, maar Ac haalde het en won verdiend van een sterk Edegem United. AC is kampioen, en heeft nog steeds het maximum van de punten op 1 speeldag van het einde.

MEKO-LEAGUE 2007 This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?