zaalvoetbal
  speeldag 4: AC Malin- Black Stars

Een verslag door Van Acoleyen Rik,
voor het verslag van Black stars, check onze afdeling links en kijk maar eens op hun site.
In grote getale waren de fans opgekomen voor deze spannende, en wellicht beslissende match voor de titel. De match werd voorafgegaan door een kleine wedstrijd door 2 nobele onbekende ploegen, waarna omstreeks 5 voor 9 de opwarming kon worden ingezet.
9uur stipt begon de wedstrijd dan, en black stars toonde direct dat ze volop in hun kansen geloofden, ze drukten Ac Malin op hun helft, en ze gaven weinig ruimte weg voor een snelle uitbraak. Doelgevaar leverde dit niet op, een schotje naast de goal en een afgeblokt schot. En een 1 tegen 1 met de thuiskeeper, goed afgeblokt, en ook in de herneming kunnen wegwerken.2 minuten later ook een schot van al aan het midden, het zou recht in de hoek gaan, maar de thuiskeeper had de bal nog, ook al reageerde hij mss iets te laat. Het leverde een corner op zonder gevaar, een bal over de achterlijn naar de eerste paal die opnieuw in corner werd weggewerkt. Op de volgende corner brak ac malin uit, en uit die corner scoorden zij, waar de bezoekende goalie helemaal niet vrijuit ging. Ook hier werd de bal naar de eerste paal gegeven, en passeerde die tussen de keeper en de paal, om zo Hannes te bereiken, die er 1-0 van maakte. Geen directe reden om het spelbeeld te wijzigen, maar een minuutje later slaagde Ac Malin er dan wel in om balverlies van Black stars zuiver uit te spelen, en het werd 2-0.
Dit resulteerde in nog meer afstandschoten en middeveldspel, de keepers werden weinig in stelling gebracht, maar toen een afgeblokte voorzet, opnieuw aan de zijlijn kwam, kon Bart Deknock kiezen tussen een schot op goal uit een moeilijke hoek, of een nieuwe voorzet. De thuiskeeper ging in de fout, en was te gefixeerd op een voorzet, met een bal tussen de benen tot gevolg. 2-1, maar Black Stars kon het tempo niet hoog blijven houden. Ze leden steeds verder van de thuisgoal balverlies, wat resulteerde in een knappe 1-2 tussen Tim en Arno, alleen voor de keeper en binnen, 3-1.
Even later een diepe bal van Black Stars, maar de keeper kwam goed uit, speelde in 1 keer terug naar onze diepste man. Die wel gedekt stond, maar door slecht instappen kon Tim alleen op de keeper af en werd het 4-1. Net voor rust dan nog de 5-1, na balverlies voor de eigen goal van Black stars, en de hoek maar uit te kiezen voor Tim, ook al maakte de keeper het hem wel wat makkelijk, door geen hoek te kiezen en te blijven staan. 5-1 de rust in, en met het goede wisselsysteem zat iedereen nog fris bij Ac Malin. In deze match ook voor het eerst de wederoptredende reservedoelman bij AC, Bart Asselberg, die zijn kunnen nog eens wou testen in de 2e helft.
Black Stars kwam ui de kleedkamers vol met goeie moed, en AC hun organisatie was helemaal weg, was het de druk van de titel? of gewoon nonchalance? In de eerste 10 minuten raakten we wel niet meer over de helft, en hadden we wat geluk dat Bart 2 keer goed ingreep door lijf en leden voor de bal te smijten, en dat de laatste pass bij Black Stars ontbrak.
toch werd het 5-2, maar met net een wissel bij Ac kwamen er 2 uitgeruste spelers op het veld, die onmiddelijk de actie opzetten en er 6-2 van maakten, geen twijfel mogelijk wie eigenlijk de match echt in handen had dus. Het zuivere spel bij Ac bleef echter uit, en het werd 6-3 en 6-4. met nog een 8-tal minuten op de klok toch een gevaarlijke stand. Waarop bij AC dan de beste man van de match zich ging posteren in de spits, een rots weg in de verdediging, maar de juiste keuze, want Tim kreeg en verdeelde de ballen perfect, en liet Hannes nog 1 maal scoren, en scoorde zelf nog 2 maal, 7-4, 8-4 en 9-4. Waarop we de druk naar voor behielden door een 2-2 formatie te gaan spelen, elke bal die onderschept werd, konden we zo onmiddellijk afspelen, en de druk op Black Stars hoog houden. De bal ging snel over en weer in die laatste 5 minuten, maar gescoord werd er niet meer, vooral omdat de bezoekende goalie 2 keer goed ingreep.
Proficiat aan Black stars om met zo’n druk naar voren te komen spelen, maar bij ons was onze topscorer beter in vorm dan die van jullie. En zo word ook dat nog spannend met een 15-13 tussenstand.

MEKO-LEAGUE 2007 This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?